Supply Chain Planner E-Commerce

Wie zijn wij?

Bij Brands gaat de gemoedelijkheid van een kleinschalig familiebedrijf hand in hand met de professionaliteit van een doortastende en dynamische onderneming. Met een hoofdkantoor en centraal magazijn in Deurne verzorgt Brands de distributie (B2B) van batterijen, verlichting en zaklamp-gerelateerde producten binnen de Benelux, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Verder zijn we binnen de distributie (B2C) actief in heel Europa via verschillende e-commere platformen.

Van bouwmarkt tot warenhuis, van Amsterdam tot Berlijn. Actief in heel Europa en vertrouwd met nagenoeg alle verkoopkanalen, bedient Brands meer dan 10.000 retail verkooppunten. Onze omvangrijkere retail klanten bedienen wij doorgaans rechtstreeks, terwijl wij zeer selectief gebruik maken van distributiepartners binnen diverse verkoopkanalen. Binnen het digitale domein werken wij samen met de grootste spelers binnen iedere branche. Dit varieert van lokale bedrijven en multinationals tot specialistische afnemers binnen verschillende (niche) markten. Online verkopen we via de grootste e-commerce platformen van Europa waarbij het aantal platformen waar we op actief zijn hard groeiende is. We blinken hier uit in kwalitatieve goede producten en online content en bewegen ons mee met de trends van de markt.

Bezoek onze website www.brandsgroup.com voor meer informatie over ons bedrijf.

Wat houdt de functie in?

Als Supply Chain Planner E-Commerce ben jij verantwoordelijk voor een optimaal beschikbare voorraad van het assortiment in zowel het centrale magazijn als bij de verschillende e-commerce platformen waar Brands actief is. Daarom ben jij aan de hand van data continu bezig met het monitoren en bijsturen van de voorraad en heb jij regelmatig contact met marketplace specialisten, het magazijn en leveranciers.

Jij bewaakt de levertijd van producten en je hebt als doel om eventuele backorders en ongewenste out-of-stocks te voorkomen. Voor jou heeft dit proces geen geheimen, maar verras je ons op basis van data juist met nieuwe inzichten om dit proces nog efficiënter te laten verlopen. Voor een efficiënt proces is data belangrijk. Jij gaat deze data genereren, analyseren en komt met verbetervoorstellen.

E-Commerce is een sterk veranderende omgeving waarvoor je sterk in je schoenen moet staan om deze veranderingen jezelf meester te maken. Processen zijn niet altijd een ABC’tje maar vergen ook regelmatig een kritische blik en inzicht om je werkzaamheden/projecten succesvol te laten zijn.

Wat zijn jouw taken en verantwoordelijkheden?

·Eerstelijns contactpersoon voor leveranciers en fulfillment partners;

·Logistiek sparringpartner voor de marketplace specialisten;

·Afweging tussen forecast, sales en availability;

·Voorraadbeleid bepalen en inkopen aan de hand van forecast;

·Opzetten en onderhouden van masterdata voor leveranciers en     artikelen;

·Coördineren van inbound transport van artikelen en aansturen van   voorraadbewegingen tussen magazijnlocaties;

·Monitoring en opvolging voorraadbewegingen naar de verschillende         marketplaces;

·Meedraaien in projecten ter verbetering van processen.

Wat zijn onze wensen?

·HBO werk- en denkniveau op het gebied van logistiek / inkoop;

·2 jaar + werkervaring;

·Goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift;

·Goede kennis van het MS Office pakket, voornamelijk Excel;

·Ervaring met ERP systemen (SAP) is een pré;

·Pro-actief, accuraat, en passie.

Wat bieden wij?

Een uitdagende en veelzijdige functie binnen een platte organisatie met korte lijnen. Wij bieden je een leuk en enthousiast team, een baan met veel afwisseling en een informele omgeving, waar ownership en teamwork hoog in het vaandel staan.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Stuur je CV met motivatiebrief naar vacancy@brandsgroup.com t.a.v. Natalie van den Berkmortel.